Οδηγίες συντήρησης του αυτοκινήτου σας

Η εταιρεία Opel Κωνσταντίνος Καράμπαλης και ο ιδιοκτήτης της κ. Καράμπαλης μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πως να συντηρήσουμε το αυτοκίνητο μας σε καλή κατάσταση.

H σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία έχει στρέψει το ενδιαφέρον των καταναλωτών της στην αγορά αυτοκινήτου, παρά στη συντήρηση του. Ένα σύγχρονο αυτοκίνητο αποτελείται από δεκάδες χιλιάδες κομμάτια, κάτι που το καθιστά ευάλωτο στη φθορά. Η συντήρηση ενός αυτοκινήτου το διατηρεί ασφαλές, του παρατείνει τη διάρκεια ζωής αλλά και του εξασφαλίζει μια καλή μεταπωλητική αξία. Παρακάτω καταγράφονται μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη συντήρηση του αυτοκινήτου σας:

 1. Αλλαγή λαδιών κάθε 7.000 με 10.000 χλμ ή κάθε 6 μήνες με 1 χρόνο   *Ανάλογα με το μοντέλο και τα χλμ του κάθε αυτοκινήτου.
 2. Γενικό Service κάθε 20.000 χλμ ή κάθε 2 χρόνια.
 3. Έλεγχος ΚΤΕΟ: Πρώτος Έλεγχος από την ημερομηνία αδείας του αυτοκινήτου στα 4 χρόνια και μετά κάθε 2 χρόνια.
 4. Έλεγχος Κάρτας Καυσαερίων ΚΕΚ: Κάθε 1 χρόνο.
 5. Έλεγχος απόδοσης του Α/C κάθε 1 χρόνο.
 6. Αντικατάσταση Μπουζί κάθε 20.000 χλμ ή 1 χρόνο.
 7. Αλλαγή υγρών φρένων κάθε 2 χρόνια.
 8. Έλεγχος μπαταρίας κλειδιού κάθε 2 χρόνια.
 9. Έλεγχος Ιμάντες κάθε 60.000 χλμ ή κάθε 4 χρόνια.
 10. Έλεγχος στάθμης νερού, λαδιού, υγρών φρένων, αντιψυκτικών κάθε 5.000 χλμ.
 11. Γενικός τεχνικός έλεγχος του αυτοκινήτου σας κάθε 10.000 χλμ ή 6 μήνες.
 12. Έλεγχος πίεσης των ελαστικών του αυτοκινήτου σας, ιδιαιτέρα το καλοκαίρι.
 13. Ελένξτε να έχετε πάντα τακτοποιημένο τον εξοπλισμό ασφαλείας στο πορτπαγκαζ του αυτοκινήτου σας, το οποίο αποτελείτε από φαρμακείο, προειδοποιητικό τρίγωνο, πυροσβεστήρα, γρύλο και η ρεζέρβα να είναι φουσκωμένη και σε άριστη κατάσταση.

Η εφαρμογή αυτών των απλών συμβουλών δε θα μας εξασφαλίσει απλά τη συντήρηση του αυτοκινήτου μας αλλά και την εξοικονόμηση χρημάτων απο τις πιθανές φθορές από αμέλεια.

Πηγή: blog.vrisko.gr